divendres, 30 de novembre del 2007

El conte del Bambú xinès

Saps aquell vell conte del Bambú Xinès?
D'uns joves agricultors que van plantar llavor de bambú i es van cansar massa aviat de regar i esperar i per això no van obtenir gens de bambú.
Conten que la llavor del bambú se sembra, es rega i es cuida durant un any i no apareix res. No hi ha senyal de vida. Es rega i es cuida un altre any i encara no es veu el resultat. D'aquesta manera van passant els anys. Durant el cinquè any de cura, aviat apareixen uns brots del Bambú Xinès i creixen 30 metres en sis setmanes. El Bambú Xinès s'ha estat preparant secretamente per a un creixement impressionant. Durant els cinc anys en què no es veu gens, un potent sistema d'arrels s'ha estat formant sota terra per a poder sostenir després el creixement extraordinari del bambú.
Moltes coses en la vida són com el Bambú xinès primer hem de dedicar-nos a la seva preparació, primer s'han de construir unes bases de forma sòlida pe
r a després poder aixecar sobre elles una gran estructura. En totes les empreses hem de tenir fe, perseverancia, paciència i dedicació per a passat un cert temps poder recollir el fruit del nostre esforç.
(Aquest conte me l'ha passat el senyor H)

- No et recorda l'ofici d'ensenyar, l'ofici d'educar, l'ofici de mestre, de pare, de mare, de no perdre mai l'esperança, l'ànim, el camí,...?
Fotgrafia:
http://espanol.istockphoto.com/file_closeup/object/4282139_wild_bamboo_forest.php?id=4282139

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...