dissabte, 1 de desembre del 2007

Fer estimar les matemàtiques

A la nostra l'escola les matemàtiques són importants però aquest any més i per això aquí tens:
Claudi Alsina i Català
Universitat Politècnica de Catalunya

"Llegir, escriure i comptar són tres reptes escolars fonamentals. Els nens i les nenes adquireixen un coneixement progressiu d'aquestes habilitats al llarg de tots els estudis.
En el cas de la lectura, sovint s’aconsegueix que nens i nenes acabin descobrint el plaer de llegir, i són una majoria els que gaudeixen de la literatura.
En el cas de l'escriptura, els nens i les nenes acaben descobrint el plaer de comunicar-se i escriuen diaris i cartes, s'envien missatges per correu electrònic, etc.
En el cas de les matemàtiques, els nens i les nenes acaben comptant però no acostumen a descobrir cap plaer per fer-ho."...

Si vols saber què fer per a fer estimar les MATEMÀTIQUES llegeix les 14 pàgines d'aquest document pdf.

Aquest text forma part d'una conferència que va fer adreçada als i a les mestr@s i professor@s de matemàtiques. Però... hi ha algú que mai no hagi intentat fer entendre a algú quelcom relacionat amb accions com comptar, mesurar,...?

I un llibre:
ALSINA CATALA, CLAUDI
ESTIMAR LES MATEMATIQUES

"Al darrere de gairebé tots els aspectes de la nostra vida quotidiana, hi trobem conceptes matemàtics; sovint els utilitzem sense adonar-nos-en: en anar a comprar, en votar, en viatjar, en anar al futbol... En aquest llibre, Claudi Alsina ens demostra que les matemàtiques, que tenen fama de ser un os, poden ser... divertides!" EDITORIAL COLUMNA

I... imatges per il.lustrar que les matemàtiques són divertides:


via "Matemáticas curiosas"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...