diumenge, 20 de juliol del 2008

La Biblioteca de Catalunya. Biblioteques 3

La "mare" de les Biblioteques catalanes: la Biblioteca de Catalunya.
La missió de la Biblioteca de Catalunya és recollir, conservar i difondre la producció bibliogràfica catalana i la relacionada amb l'àmbit lingüístic català, i vetllar per la conservació i la difusió del patrimoni bibliogràfic, i mantenir la condició de centre de consulta i recerca científica de caràcter universal.
La Biblioteca de Catalunya participa en diferents
Projectes i cooperació Quan hi entres, després de que et facin el Passi per un dia, és com si viatgessis en el temps. Si tanques els ulls pots veure al rei Martí l'Humà quan van col.locar, en la seva presencia, la primera pedra l'any 1401, del que havia de ser l'hospital més gran de Catalunya durant molts segles.

La BC està ubicada en un dels conjunts del gòtic civil més important de Catalunya, l’antic Hospital de la Santa Creu de Barcelona, cedit per l'Ajuntament de la ciutat l'any 1931.
La Biblioteca ocupa aquesta seu des de 1939.
(*Es poden fer fotografies però sense flash)
Recolliment, estudi, llibres d'avui i d'ahir, ... un llistat de serveis ben complets com
Ara s'entra, provisionalment, per l'escala de la Caritat (enfront de l’entrada actual).
Aquesta escultura es troba al peu de l'escala que du a la porta d'entrada. I... mira quants infants porta a "la biblioteca"!
Per cert volia visitar també la La biblioteca Sant Pau-Santa Creu, però estava tancada!
La biblioteca Infantil Santa Creu i la juvenil Sant Pau es van crear per separat els anys 1940 i 1941 respectivament, a diferents espais del recinte. L'any 1970, la biblioteca Sant Pau es va traslladar al recinte que ocupa ara i cinc anys més tard s'hi va incorporar la biblioteca Santa Creu.

Des de l'any 1997 és una sola biblioteca amb diverses àrees per atendre el públic de diferents edats.

1 comentari:

Senyor i ha dit...

Apreciada senyora:
Es pot demanar més a una biblioteca?
Atentament

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...