dijous, 16 d’abril del 2009

Un cop d'ull a la Biblioteca Nacional.

Estava gaudint del cel fantàstic de Madrid i un edifici del Paseo de Recoletos em va cridar l'atenció. De cop i volta em trobo just al davant de la Biblioteca Nacional.
És la institució bibliotecària més important de l'Estat i s'encarrega de reunir, catalogar i conservar fons bibliogràfics produïts en qualsevol de les quatre llengües oficials de l'Estat.
Podem consultar manuscrits, incunables, gravats, dibuixos, cartells, fotografies, partitures, documents sonors, mapes,... i evidentment, llibres i llibres.I em direu, senyor i , què és un incunable? Doncs, és un llibre imprès abans de l'1 de gener del 1501, i a la Biblioteca Nacional n'hi ha 3.100.
Va ser fundada l'any 1712 per Felip V com a Biblioteca Pública de Palau. L'any 1836 va deixar de ser propietat de la corona i ja va rebre el nom de Biblioteca Nacional. El 16 de març del 1896 es va obrir al públic a la seva seu actual.
Com hi ha molts fons de la Biblioteca estan dividits en dues seus: La del Paseo de Recoletos a Madrid i la seu d'Alcalá de Henares.
Hi ha sales especialitzades en temes concrets. A la Sala Cervantes tenim els manuscrits, els incunables i els rars.A la Sala Goya tenim dibuixos, gravats, fotografia i cartografia. I a la Sala Barberini: partitures, registres sonors i audiovisuals.
Sala Cervantes. Fotografia web de la Biblioteca Nacional

Per entrar cal fer-se un carnet de lector amb el que es poden consultar impresos i llibres editats a partir del 1.931. Per a treballs de recerca en els que es vol consultar fons més antics cal fer-se el carnet d'investigador.

Sala Barberini . Fotografia web de la Biblioteca Nacional.

La Biblioteca Nacional disposa a totes les sales de lectura de la cobertura WI-FI i amb el teu portatil, de forma gratuita pots navegar i navegar.
Si voleu visitar la Biblioteca cal fer-se el carnet, o no us deixaran entrar.
Atentament.
Senyor i.

5 comentaris:

Ismail ha dit...

Senyor i, pídale a Montse alguna web donde aprender un poco de catalán. Mario se siente abrumado por su dominio del gallego...
Un saludo mágico

Senyor i ha dit...

Apreciado Mario:
Le transmitiré a Montse su petición.Pero entre usted y yo , le confesaré que el dominio del gallego de Montse tiene truco,...
Atentamente

Mario Aller ha dit...

Tal vez ese mismo truco me pueda servir a mi también. No sé, por decir algo, apreciado Senyor i...

Montse ha dit...

Mario,
el truco es....

http://www.opentrad.org

Mario Aller ha dit...

Montse, el Senyor i em va suggerir alguna cosa indirectament, i al veure aquest enllaci en el vostre blog, doncs...

Una buena idea. Saludos de Ismail.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...