dimecres, 12 d’agost del 2009

Un color nou

Ja fa mesos que al canal 33 fan Un color nou, però ara tinc més temps per a mirar-lo i llegir-lo sencer. Llegim lletres, llegim paraules, llegim imatges... Els nens i les nenes que llegeixen quadres en aquest programa ho fan sense pressió de cap mena. Diuen el que pensen, el que senten, el que entreveuen... Les seves explicacions, sovint, emocionen.

"Un color nou" és una sèrie cultural d'entreteniment sobre l'art a partir de la mirada de cinc grups de nens i nenes, d'entre 6 i 11 anys, de cinc països diferents: Equador, Burkina Faso, Marroc, Catalunya i Xina. En cada programa els nens i nenes manifesten les seves opinions sobre una obra cabdal de l'art mundial, d'artistes d'arreu. Al mateix temps, se segueix el procés de creació d'una obra col·lectiva dels joves.
En el programa dedicat a Frida Kalo vam veure com parelles diferents de nens i nenes es posaven d'acord abans de fer una obra de creació pròpia, dialogàvem sobre el que farien, es posaven d'esquena, feien i després veien el que havien fet. Sí nosaltres ens poséssim d'acord com ells i elles! Sí acceptéssim, sí escoltéssim, sí cedíssim, sí ... la de coses ben fetes que faríem!
Cinc grups de deu nens i nenes analitzen en cada episodi una obra d'art concreta de referència mundial (la mateixa per a tots els grups), i paral·lelament van fent la seva pròpia creació (utilitzant les mateixes tècniques i materials).
Ara encara no puc posar el vídeo de les Dos Fridas, però si vols, pots donar una ullada a
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...