dilluns, 28 de setembre del 2009

El germà suec.

A finals de juny parlava d'un vehicle estrany que em va sorprendre tot passejant per l'Avinguda Tibidabo de Barcelona. Al juliol vam deduir a l'entrada un vehicle estrany (2) que es tractava d'un tramvia històric, el tramvia blau.
Nens i nenes aquest agost he descobert que el tramvia blau té un germà molt lluny de Barcelona, a Stockholm.
Al centre urbà de Djurgarden encara funciona el tramvia número 7 . De color blau pissarra circula cada 12 minuts i us porta de la plaça Normalmstorg fins al turó d'Oakhill.
Envoltats de vaixells i parcs aquests vells tramvies fabricats entre 1.920 i 1.950 estan en plena forma gràcies a la feina entusiasta dels mecànics i dels membres de la Societat de Tramvies de Suècia .És tot un plaer veure els membres uniformats acaronant els tramvies.
També vaig descobrir molt a prop de Vasamusseet , un dels més visitats de tota Escandinàvia, les cotxeres on els mecànics tenen cura dels tramvies. Els suecs admiren els seus vehicles històrics i fins i tot tenen museus del tramvia.
Els mecànics, conductors i revisors dels tramvies del nord i del sud d'Europa estimen per igual els seus vehicles històrics.
Atentament.
Senyor i
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...