dimecres, 7 de juliol del 2010

La porta i la clau ( i 11).

Els arxivers tenen molta feina per fer i els materials amb els que treballen ja tenen una colla d'anys. Per tal de digitalitzar els fons de l'arxiu només disposen d'un escàner en blanc i negre i una càmera.
Penseu, nens i nenes, que actualment tenen digitalitzat un 5% dels fons de l'arxiu. Està clar que calen més arxivers i millors materials de treball per no eternitzar aquesta tasca.

Aquest fons documental és molt important per recompondre la història de la ciutat de Lleida i cal oferir als investigadors i estudiosos les eines de consulta més ràpides i eficients.

Cal destacar també la seva hemeroteca, que és on es guarda i col·lecciona diaris i altres publicacions periòdiques. Entre molts altres podeu consultar tots els exemplars del desaparegut "Diario de Lérida".
Per a una bona conservació de tots els llibres i documents de l'arxiu, la temperatura sempre està entre 16 i 20 º C, i la humitat entre el 50 i el 60 %.
Tot i les millores evidents, hi ha llibres que s'han fet malbé. Els insectes els han deixat ben foradats!També la tinta emprada per escriure, per una reacció química dels seus components ,s'ha transformat en àcid i s'ha menjat el pergamí.

Fotografia llibre deteriorat. Font ACL

Estic molt satisfet per les explicacions de l'Anna i per la rapidesa en que ha contestat els meus correus electrònics quan tenia un dubte. Marxo molt agraït per les descobertes fetes.
Remenar, mirar, fotografiar, escoltar a l'Arxiu Capitulat, tot un plaer.
Gràcies.
Atentament.
Senyor i

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Una pregunta senyor i, avui hem anat a l'exposició dels tapissos de la Seu Vella i ens han parlat que la reliquia més important que havia era el sant drap, que eren els bolquers del nen jesus i que els reis l'adoraven. La mare no sap i diu que el senyor i segur que si.

Si ens ho volgues explicar, estariem molt contentes

Senyor i ha dit...

Benvolguda Clàudia:
El Sant Drap, suposadament és el drap amb què Maria va embolcallar el nen Jesús quan va néixer.
Atentament

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...