divendres, 20 d’agost del 2010

MatMàgic: graelles màgiques



(Ampliar a grandària d'un foli cada una d’aquestes targetes numèriques.)

ENDEVINO EL NÚMERO DE LES GRAELLES MÀGIQUES
Llegiu les instruccions del joc.

Jugueu entre vosaltres i després el podreu fer als vostres companys i explicar-los-hi com és fa.
1- Penseu un nombre de la graella que vulgueu de manera que sigui el mateix per a tots i totes. (Hi ha 5 graelles)
2- Es barregen les graelles i s’ensenyen una a una i vosaltres només heu de dir si està o no està en aquesta graella el nombre que heu pensat. Quan s’hagin passat totes les graelles, mirant o sense mirar la cara on estan els nombres, es podrà endevinar quin és el nombre que han pensat. Segur que de moment no t’ho acabes de creure. (Pots mirar els nombres de les graelles si no tens una estratègia per saber quin és el nombre de referència, ja sigui perquè es vegi al ser transparent o per un codi secret escrit darrera).
3- Espero que després de llegir aquest text, t’atreveixis a fer-ho sense por. Les graelles estan fetes de tal manera que sumant els primers nombres de cada graella on està el nombre que han pensat “on ells diuen aquí està” podràs endevinar-lo. Les graelles comencen pels nombres: 1, 2, 4, 8 i 16 Exemple, si diuen que està a la graella que comença amb el nombre 2 i a la graella que comença amb el nombre 8, el nombre que ells han pensat serà el 2+8=10 (EL DEU)
L'explicació d'aquest joc l'he tret dels documents de matemàtica reflexiva que en Josep Mª i la Meritxell ens van donar i del crp del Segrià, www.xtec.cat/crp.../11-av/5.../endevinoelnumerodelesgraellesmagiques.doc


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...