dilluns, 27 de setembre del 2010

Per bruixa i metzinera

El senyor i, el 21 de febrer d'aquest any, ens parlava de bruixes i d'una exposició que hi havia a la Sala Montsuar de Lleida: "Per bruixa i metzinera. La cacera de bruixes a Catalunya".
Dissabte, el senyor H, em va dir que al web de l'UOC, més concretament, en el web Òliba del grup de recerca IN3, hi havia una exposició virtual sobre Les Bruixes a Catalunya. I com que aquest tema m'atreu i potser t'atreu, no podia pas deixar passar l'ocasió de fer-ne cinc cèntims al nostre blog. I aquí les tenim, totes les bruixes de Catalunya juntes, des de l'època medieval. Clar que no és pas un tema per prendre-s'ho a broma perquè van ser torturades i van morir centenars de dones. Saps que la paraula vídua era gairebé sinònim de bruixa?
Si vols saber què hi ha darrere la porta... clica la imatge i...


Curiositat: hi ha la fotografia d'un amulet que són uns ossos que tenen unes inscripcions màgiques, que es troba a l'Ajuntament de Lleida al Servei d’Arqueologia.

1 comentari:

Senyor i ha dit...

Apreciada senyora:
Gràcies per l'enllaç del senyor H. Ara podrem descobrir moltes més coses de les bruixes i remenar des de casa l'armari interactiu.
Atentament.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...