dimarts, 21 de desembre del 2010

El Sol de la nit

A l'escola tenim el llibre El Sol de la nit.
Com que encara som a l'any de la Diversitat cultural i diu la Guia de l'Unesco de l'any 1945 que el respecte de la diversitat de les cultures i el diàleg intercultural constitueixen una de les millors garanties de desenvolupament i de pau i si es coneix és més fàcil estimar, he pensat recordar el programa El Sol de la nit que Televisió de Catalunya, dirigit per Lala Gomà, va fer fa uns quants anys, coincidint amb la celebració del Fòrum Universal de les Cultures 2004, on nens d'arreu del món explicaven la seva visió personal sobre diversos conceptes.
...
L'objectiu principal era mostrar que el fet de néixer en llocs diferents i rebre també una educació diferent condiciona la seva visió del món i de l'entorn, però no, en canvi, la seva capacitat intel·lectual quan han d'expressar allò que pensen.

Què diuen els nens sobre...
LA FELICITAT

MEHDI
La felicitat no es troba només a l'escola. N'hi ha pertot arreu: quan veus que el teu germà creix, que treballa, que aprèn coses... I quan veus que tota la família està bé de salut, tens una sensació d'alegria, de felicitat.

RACHEL
Quan els camps donen una bona collita, estic molt contenta, perquè després em donen diners per comprar-me roba per Nadal.

MOSES
Estàs content quan rius, com a les festes i als funerals.
Dijous amb el grup que estàvem a la biblioteca no vam poder veure el vídeo de la por que és el que havien triat: http://www.tv3.cat/3alacarta/#/videos/161198373

L'explicació de la paraula AIGUA per parts dels protagonistes dels documentals i que va llegir la meitat del grup de segon, ens va cridar força l'atenció. Que diferent és obrir una aixeta i que ragi aigua i haver de fer un pou o haver-la d'aprovisionar per tenir-ne.

1 comentari:

isabel ha dit...

Un buen deseo para esta Navidad es todos nos respetaramos ,el mundo así sería más feliz.
Besos

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...