dijous, 6 de gener del 2011

L'Arxiu Històric de Lleida (6).

Una de les tasques importants de l'Arxiu és la restauració de documents i la microfilmació. Els ciutadans que visitem l'arxiu tenim a la nostra disposició un servei de reprografia ( fotocòpies i còpies en CD). A la sala de consultes els investigadors poden utilitzar els aparells lectors-reproductors de microformes.

El Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació és el que estableix la normativa general per a la reproducció de documents.

També podem utilitzar la biblioteca auxiliar de l'arxiu que té més de 4.000 volums. Es tracta principalment de llibres d'arxivística, paleografia, història i bibliografia de les nostres comarques.

Podem consultar publicacions periòdiques, la més antiga és de l'any 1.827. Recordeu nenes i nens que en la nostra segona visita virtual a la biblioteca de l'I.EI, a l'entrada Diaris vells, bells diaris,vam descobrir el diari més antic de Lleida, "Diario de la ciudad de Lérida" del 1.808.

A la sala de consulta tenim vint-i-quatre punts de lectura, quatre d'accés a internet i tres cabines individuals per la consulta i audició de documents audiovisuals.


Li pregunto a la Glòria si es pot treballar en grup a l'arxiu. La resposta molt aviat al blog de la biblioteca.
Atentament.
Senyor i
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...