dilluns, 21 de març del 2011

No tot són edificis moderns...

Deixo el rec del Solà amb la satisfacció de la descoberta de les xarxes antidespreniments . La baixada fins a la capital andorrana és molt diferent a la pujada, ara no costa gens salvar el desnivell!
En pocs minuts estic al centre, a la Plaça del Príncep Benlloch, on encara es poden veure cases pairals molt antigues com la Casa Guillemó i Cal Cintet.

Casa Guillemó és una de les més grans del país i va ser residència de les famílies Guillemó, Duran i Rebés. L'any 1.883 s'hi allotjà Jacint Verdaguer. A la fotografia següent de la web Andorra ara fa temps , podem veure la casa Guillemó l'any 1.918.

A la mateixa plaça tenim Cal Cintet on hi va haver una comunitat de monjos de Montserrat que fugien de la guerra.

A la part superior de la casa hi ha un espai que era utilitzat per la comunitat com a claustre.

Just davant d'aquestes cases pairals tenim l'església de Sant Esteve , un temple de la segona meitat del segle XII, que s'ha ampliat i modificat al llarg del temps. Malgrat tot , encara es pot gaudir d'un edifici romànic molt interessant. El seu absis és el més gran d'Andorra.
Començo a caminar pel carrer de la Vall i entro al cor del barri antic. Un lloc excel·lent per aturar-se una estona és la llibreria La Puça , especialitzada en llibres d'Andorra i del Pirineu. Un espai petit però d'un encant especial.


Després de remenar, xerrar amb la llibretera i comprar algun llibre torno al carrer de la Vall i a pocs metres de la llibreria trobo la Casa Bauró, on hi ha La Biblioteca Nacional d'Andorra.

Nenes i nens, voleu entrar i descobrir-ne els seus secrets?
No deixeu de visitat el blog de la biblioteca.
Atentament.
Senyor i
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...