dilluns, 25 d’abril del 2011

És urgent estimar i dir a qui estimes que l'estimes

Ja fa dies que vull fer una entrada dedicada a Éric-Emmanuel Schmitt. Avui ho he aconseguit. L'origen d'aquest interès va ser la La Contra de La Vanguardia, del dia 13 d'abril. A casa la teníem retallada i fins avui no m'hi he posat.

A vegades, malgrat sents que estimes a algú, et reprimeixes i no li dius. El què dirà i el què pensarà de nosaltres ens domina. Però com diu el dramaturg, escriptor, guionista i director de cine:
Crec que s'ha d'estimar la vida com és, sense il.lusions, sabent que és curta, vulnerable i plena de dolor.

I si no dius, no comuniques d'alguna manera, a qui sigui que l'estimes... penso que et perds ocasions de sentir-te feliç i, potser, de fer feliç a qui li ho dius o li fas sentir.

Cercant la traducció al català de La Contra escrita per Ima Sanchís he trobat el blog "Gestalt & Coaching. Una porta oberta al teu benestar" , http://gestaltcoaching.wordpress.com/, on Pura Serena també li dedica una entrada i on he trobat aquesta tira còmica d'en Carlitos que s'imagina el que vol fer i no ho fa.
Na Pura escriu:
Si es queda imaginant què passarà i no fa cas a la seva necessitat, es converteix en una situació inconclusa, que crea ansietat i frustració, i anirà apareixent un cop i un altre, fins que es tanqui. Aquesta és la base de la neurosi.
Res... fem servir més la paraula estimar, demostrem que tenim amor per tot el que ens envolta i fem-ho saber.

Més: l'enllaç d'aqui sota et porta a l'entrevista que cinema 3 va fer al senyor Éric-Emmanuel Schmitt per la pel.lícula "Cartas a Dios".
http://www.tv3.cat/3alacarta/videos/3473890


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...