dimarts, 3 de maig del 2011

Colors, olors i sabors a Misir Çarsisi.

Encara sorprès per la descoberta del Professor Doctor Sülük, entro al Basar de les Espècies o Basar Egipci ( Misir Çarsisi). Aquest nom li ve donat perquè era el lloc on es venien les espècies portades d'Egipte durant l'època otomana.
Els colors, olors i sabors ( molts dels venedors et deixen tastar els seus productes) , omplen la ment del visitant...

Les espècies en pols formen petites muntanyes de diferents colors que estan acompanyades d'esponges naturals, fruits secs, tomates deshidratades, els dolços -que tan magistralment fan els turcs-, henna, ...

Va ser projectat per Koca Kasm Aga i l'any 1.660 el va acabar l'arquitecte Mustafa. És el segon més gran d'Istanbul, després del Gran Basar. Inicialment formava part del complex de la mesquita situada a l'antic barri jueu.

Diferents els colors, les olors, i els venedors! Podeu trobar-ne de molt cridaners i gesticuladors i de molt afables i tranquils que us poden vendre l'Aprodisiaque dels sultans. Mesir macunu...

Hi ha unes cent botiguetes. Antigament els productes arribaven a Istanbul amb galions procedents d'Egipte. Aquests galions estaven custodiats per vaixells de guerra que els protegien dels pirates.

El basar forma part del complex de la Mesquita Yeni Camii. Quan obren per començar el dia feiner un oficial demana una pregària pels comerciants i els desitja un bon negoci.
Comprar, vendre, tastar, olorar, discutir el preu,... Negociar.
Atentament.
Senyor i

1 comentari:

Montse ha dit...

Ara s'han d'inventar els blogs olorosos. Sembla que senti l'olor de les espècies.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...