divendres, 24 de juny del 2011

Festa gran a la Catalunya Central.

Aquest cap de setmana dues de les capitals de la Catalunya Central, Solsona i Berga, celebren la festa de Corpus. Tots heu sentit a parlar, i potser heu viscut La Patum de Berga declarada al novembre del 2.005 Obra Mestra del Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.
Avui vull proposar-vos una escapada el proper diumenge dia 26 a l'altra festa de Corpus, injustament desconeguda , El Corpus de Solsona.
Si voleu gaudir d'una festa sense aglomeracions, gairebé familiar i que els solsonins s'estimen molt, cal sortir aviat de Lleida perquè a 1/4 de 10 comença la cercavila amb els trabucaires. Per xalar amb els gegants i demés improperis de Solsona, a 3/4 d'11 cal estar a l'Ajuntament per acompanyar a la corporació municipal, pubilla i donzelles d'honor en la baixada fins a la Catedral.

A les 12, a la Plaça Major, podreu descobrir una de les manifestacions del folklore català més impressionants . Ballets tradicionals d'óssos, cavallets, drac, nans ,ball de bastons, ball de gegants, i un ball que de ben segur us emocionarà, el ball de l'àliga.

Els nens de quart i cinquè ja vau descobrir la ciutat de Solsona en una sortida de cicle inicial en la que amb una gran amabilitat, un dels mestres geganters més importants Manel Casserres, ens va ensenyar el seu taller i ens va explicar com es fa un gegant. Gràcies Manelet per aquella inoblidable estada al teu taller!

La festa del Corpus de Solsona va ser instituïda l'any 1.331 i és una de les més antigues de Catalunya.
La setmana passada es va presentar un vídeo que promociona turísticament la ciutat de Solsona, doneu-li un cop d'ull i el diumenge animeu-vos i pugeu a la capital del Solsonès.



La festa del Corpus de Solsona, que espereu per descobrir-la?
Atentament.
Senyor i
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...