dimarts, 30 d’agost del 2011

La ratlla.

Un dels edificis més importants de Tordesillas va ser el Palacio Real enderrocat l'any 1.773. Actualment uns jardins, Los jardines del Palacio, ocupen l'espai del que va ser seu temporal de les corts itinerants de les monarquies castellanes i presó de la reina Juana I de Castilla.
Assegut en un dels bancs, mirant al riu Duero, penso amb el maltracte rebut per la reina Juana que ja vaig explicar-vos a l'entrada Sortir del pi.
És hora de deixar els jardins i anar a Las Casas del Tratado.

Entro en aquests edificis nobles de finals del segle XV que van ser escollits pels representants de Castella i Portugal per negociar el Tratado de Tordesillas.
Sabeu, nenes i nens què es va decidir en aquestes cases fa més de cinc-cents anys?

El 7 de juny del 1.494 a la villa de Tordesillas es va acordar entre Castella i Portugal el repartiment del Nou Món mitjançant una línia divisòria de l'Oceà Atlàntic.Els portuguesos van proposar que la línia es situés a 370 llegües a l'oest de Cap Verd, fet que justificaven per la necessitat de tornar des de la fortalesa africana de la Mina, sense envair zona castellana.

Després de discutir la proposta, va ser acceptada pels monarques castellans. Signada bilateralment la pau els representants van afegir el desig que el Papa confirmés les condicions acordades i que en un termini de cent dies els reis de Castella i Portugal aprovessin i ratifiquessin la capitulació mitjançant un solemne document en pergamí, validat amb un segell de plom i amb les signatures dels monarques.

A la fotografia podeu veure el document que conté la ratificació del tractat signat a la villa de Tordesillas el 7 de juny del 1.494 entre els representants dels Reis Catòlics i Don Juan II.

Aquest és el document que correspon a la confirmació per Joan II de Portugal dels acords signats a Tordesillas sobre la partición del Mar Oceáno. Signat a Setúbal ( Portugal) el 5 de setembre de 1.494.
Com podeu comprovar els poderosos sempre es reparteixen el món....
Atentament.
Senyor i
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...