dimarts, 31 de gener del 2012

La Universidad de Salamanca


 Heu estat mai a Salamanca? És una ciutat espanyola, capital de la província del mateix nom. Pertany a la comunitat autònoma de Castilla y León i és un lloc insòlit i preciós. Els seus carrers són plens de façanes i edificis meravellosos i molt antics.

Universitat Pontifícia


 En el cor d'aquesta ciutat, es troba la seva Universidad Pontificia, segons sé, la més antiga de les universitats hispanes que existeixen. Fou fundada el 1218 pel llavors rei Alfons IX, fixeu-vos si n'és d'antiga. Compteu !
 L'antiga Universitat té un munt de sales precioses, on temps enllà es feien les classes. Seien en bancs de fusta i les classes magistrals eren presidides pels erudits, que seien davant, en cadires tapissades de colors bonics, igual que quan vas a una boda...

Una aula. La Frai Luís de León.


 La que més m'agrada és la biblioteca, és enorme i comunicada al mateix temps amb tot de sales perifèriques plenes de manuscrits.

Biblioteca


 Però al seu voltant es perfila una llegenda; diuen que en la seva façana d'estil plateresc, la que presideix la Universitat, hi ha una granota tallada en pedra. Els estudiants que la troben, es diu que podran aprovar tots els exàmens. No sé pas si és cert això si no estudien... Però, no us penseu que és fàcil trobar-la, doncs l'estil plateresc es caracteritza per ser molt carregat en ornaments i talles, en figures estranyes. N'hi ha que ho han intentat durant anys ! Si hi aneu, ja em direu. Jo no la vaig saber trobar, però sempre trobes algú que ho sap i te la senyala.
La granota és al damunt del cap de la calavera!

De tota manera, aquesta façana és tant bonica i valuosa que un escriptor famosíssim, Miguel de Unamuno, en va dir i cito: " No es lo malo que vean la rana, sino que no vean más que la rana".
                     
                                                                                                                          Sònia C.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...