dilluns, 2 de juliol de 2012

Botigues centenàries de Lleida ( 5 ).

Surto de la joieria Lavaquial molt sorprès per la descoberta. Aprofito per passejar cap a la plaça Sant Joan. Xino-xano arribo a la llibreria Fregola, una de les més antigues de Lleida, i que enguany ha entrat a la llista de les centenàries. Deixo la Plaça de la Sal i al número 18 del carrer del Carme trobo la que sí és més antiga de la nostra ciutat, la llibreria Casas.

En Ramon Casas i la seva dona fa més de trenta anys que porten aquest negoci que va obrir l'any 1.869. Són la quarta generació d'una nissaga encapçalada per Rosa Valls que va crear un negoci barreja de quiosc, impremta i llibreria. A poc a poc es van anar especialitzant en la impressió d'invitacions per a batejos, comunions ,casaments ,... i amb els regals corresponents a les celebracions esmentades. El fill de la fundadora, Francisco Casas, l'any 1.900 , ja feia participacions de boda i regals de bateig.

Actualment estan especialitzats en aquestes celebracions i de llibreria poca cosa hi ha. Aquests botiguers de soca-rel han fet les invitacions de bateig, comunió o casament de diferents generacions de la mateixa família. Poques botigues poden presumir d'aquesta fidelitat!

Si entreu a la llibreria podreu veure la placa que van fer l'any 1.969 per celebrar el centenari. Actualment ja fa 143 anys que ofereixen els seus serveis a la capital del Segrià.


Surto de la llibreria i torno a la plaça Sant Joan. Tinc una mica de gana i he decidit fer un mos en una de les pastisseries més antigues de Lleida.
Em voleu acompanyar?
Atentament.
Senyor i
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...