divendres, 17 d’agost del 2012

Els secrets de la Catedral Nova de Lleida ( 6 ).

En el moment que sortim a l'exterior, hi ha un gran enrenou entre les cigonyes que nien a les dues torres de la façana. Aquests grans ocells impressionen quan els tens molt a prop !

Al "Plano de planta que se propone para la Catedral de Lérida", signat a Barcelona el 27 de desembre del 1.760 podem llegir la següent explicació sobre les torres: "Torres para las campanas y abitacion para el campanero". Ja sabeu quina funció tenen les dues torres en el projecte arquitectònic del segle XVIII.
Fa molt poca estona que els tres humans estem en aquest espai quan les cigonyes es tranquil·litzen i tornen als seus nius.

Està clar que la nostra presencia no preocupa gens aquests grans ocells, que omplen les cobertes del temple barroc.

Passejar per aquests gran terrassa permet veure una Lleida diferent. Algú pot dir-me de quin edifici és el campanar de la fotografia?

Les vistes insòlites de la ciutat no deixen de sorprendre. A la propera fotografia tots reconeixereu el campanar de la Seu vella, però... Quin edifici és el de l'esquerra?

Embadalit pel paisatge urbà desconegut, em costa adonar-me que el Joaquim demana la meva atenció. Deu meu! Està assenyalant una escala de verticalitat evident !

Està molt clar el que cal fer ara. Pensava que ja no hauria de pujar més escales, però com podeu veure necessitem fer un últim esforç. En Ramon s'ha enfilat ràpidament !

He de procurar no trencar-me la closca en aquest últim tram d'escales...
On anem ?
Atentament.
Senyor i

2 comentaris:

Montse ha dit...

Senyor i,
Compte no es faci un nyanyo!

Aquestes "golfes" són molt altes!

Senyor i ha dit...

Espero no caure, apreciada senyora!
Atentament.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...