dijous, 20 de setembre del 2012

Primera planta: Els segles XIX , XX i XXI.

En aquesta planta del Museo del libro. Fadrique de Basilea podem veure la transformació del llibre els últims segles. De la producció en massa fins al llibre electrònic. La primera planta també acull la sala de les exposicions temporals.

El segle XIX va ser un període marcat per la nova societat industrial i perquè l'ensenyament va guanyar terreny. Això va fer que s'incrementés el nombre de lectors. La gent volia estar informada i la segona meitat de segle va viure un gran desenvolupament de la premsa. La impremta es va mecanitzar i els llibres eren més barats. La linotípia i la monotípia foren les protagonistes. A finals de segle va aparèixer la fotografia en color, la primera la va fer el físic James Clerk Maxwell l'any 1.861.

A la propera fotografia podeu veure el manuscrit original del 1.951 de la traducció de l'obra "Libra astronomica y philosophica" de Carlos de Sigüenza y Góngora ( 1.690). Davant del manuscrit hi ha una colla de lletres de tipus mòbil.

Torno a la planta baixa on hi ha la botiga del museu en la que podeu comprar facsímils de gairebé totes les obres exposades.

Estem a punt de sortir del Museo del libro. Fadrique de Basilea .Està clar que tots sabeu que vol dir Museo del libro. Si voleu descobrir qui era Fadrique de Basilea, no deixeu de donar un cop d'ull al blog de la biblioteca.
Atentament.
Senyor i
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...