dijous, 31 de gener del 2013

Entrem al museu.

El diumenge passat l'home pilota, molt afligit, ens confirmava el tancament definitiu del Museu de Joguets i Autòmats - Col·lecció Mayoral -  de Verdú. Segur que molts de vosaltres heu visitat el museu alguna vegada amb els pares o l'escola; però per a tots aquells que no el coneixeu , en farem una visita virtual en diverses entrades per poder gaudir de la petita joia que ha desaparegut al cor de la comarca de l'Urgell.


El museu estava situat a Cal Jan, una casa pairal del segle XV, al número 23 de la Plaça Major. L'any 2.004 després d'una intervenció arquitectònica valenta , la casa pairal es transformà en museu.

Es van eliminar les barreres arquitectòniques i el resultat és francament espectacular , 1.895 metres quadrats útils que durant vuit anys han estat la magnífica casa de mil joguets.


A la tardor el museu s'haurà transformat en un centre d'art contemporani. Parlant el dia del tancament amb els seus responsables no estava gens clar que passarà amb els joguets i els autòmats que vivien a Cal Jan.

Ara que ja coneixem l'edifici. començarem a gaudir en les properes entrades, dels que eren els protagonistes de la casa pairal: els joguets i els autòmats.
Atentament.
Senyor i
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...