dimarts, 11 de maig de 2010

Saber dir no

Fa uns dies, Mercè Ardiaca, ens va enviar un enllaç a un vídeo que em va fer pensar i molt. Aquest és un blog d'una biblioteca d'una escola on les famílies tenen com a objectiu educar als seus fills i a les seves filles per a que siguin bones persones. Però sempre ens pot passar que pensant en fer bé, pensant en no frustrar... tots plegats no diguem NO quan cal.

Personalment penso que Iñaki Gabilondo va brodar aquest resum final en un telenotícies del mes de setembre del 2009. Ja sé que sona "antic" però el món dona voltes i a vegades va bé tornar una mica enrere i recuperar el que pot anar bé. I dir No és una d'aquelles coses que ben receptada pot ser preventiva.

Potser si llegim tots plegats alguns d'aquests llibres... ens pot anar un xic millor, o no?Publicació: Barcelona: Edebé, 2009
Col·lecció: SoS padres en apuros

  • Saber dir no de Phillips, Asha. Empúries, 2005 (Biblioteca universal Empúries ; 151)

"Saber dir no" ens parla de la importància de la negació per al desenvolupament de la personalitat, tan per a l'afirmació personal de l'infant com per a l'orientació de l'adolescent.

  • Saber decir «no» a los hijos de David Walsh
Los resultados de una educación en exceso permisiva pueden ser tan nefastos como los derivados de una educación basada en el autoritarismo. Establecer el término medio parece ser el objetivo de muchas publicaciones pedagógicas en los últimos tiempos. Un término medio que es difícil de encontrar en una sociedad como la actual donde se pasa poco tiempo con los niños y en la que el consumo y la prisa invaden todas las esferas. Poner límites a los niños es vital para su desarrollo...

http://sol-e.com/bf/ficha.php?id_bf_libro=271

Mira, si vols:

5 comentaris:

Senyor i ha dit...

Gràcies Iñaki.
Espero que el teu germà escolti aquesta reflexió.
Ell POT CANVIAR les coses. Si no hi ha esforç, autoritat i treball ( sembla que aquestes parales facin riure), quin país ens espera?
Atentament.
Ignasi

Montse ha dit...

Genial comentari Ignasi.

mdremei.1 ha dit...

Molt bo! Això de dir "no" costa massa avui en dia... és més fàcil el "sí".
La cultura de l'esforç s'ha perdut, i el respecte va a la baixa. Hem de fer-hi alguna cosa!

Mònica

isabel ha dit...

Una entrada estupenda!!!.Gracias por toda tu información.
Besos y felices sueños

Montse ha dit...

Mònica i Isabel gràcies a vosaltres per la vostra companyia.
Penso el mateix. Junts podrem repescar l'esforç i el respecte.

Dues paraules que aviat tornaran a estar de moda per la necessitat imperiosa de sobreviure i conviure.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...