dissabte, 16 d’octubre del 2010

Para todos la 2: la cultura de l'esforç


Divendres 15 d'octubre, mentre dinava vaig poder escoltar i "sentir" un dels temes que tractava el programa Para todos, la 2. La cultura de l'esforç sovint és un dels protagonistes de les nostres converses. Ens preocupa. Volem trobar solucions però ens costa a tothom: a les famílies i als professionals de l'educació.

Deixo l'enllaç al vídeo del programa per a qui vulgui i pugui mirar-lo i escoltar-lo. També deixo el nom de qui conjuntament amb els presentadors i el públic del programa van debatre l'assumpte.
Y la mesa de análisis de educación se centrará en la cultura del esfuerzo, con Cristian Pallazzi, profesor de Filosofía Social en Esade; María Jesús Comellas, Doctora en Psicología; y Eduardo Bericat, catedrático de Sociología de la Universidad de Sevilla.
Deixes que el vídeo es carregui i esperes, mentre fas una altra cosa o no, el minut 55:00 on parla la família de pastissers Cardona. Es clar que escoltar el que parlen sobre els nostres boscos o la fam al món és més que interessant també.
Quan hi hagi l'enllaç directe al debat ho podràs trobar a: http://www.rtve.es/television/para-todos-la-2/debates/

Maria jesús Comellas va dir una cosa que jo he pensat un munt de vegades: On van aquestes criatures tan grans assegudes en el cotxet i portades per adults que no s'adonen del que estant fent i provocant!!!

Al blog de la biblioteca la paraula esforç ha estat protagonista:
Els "reis del món", les reines del món"... als contes! A casa, a les escoles... qui ha de regir, governar i manar amb autoritat... potser són les persones adultes, no? Són qui, en teoria, ja han crescut i han après a viure.
Ja sé que jo tampoc en sé.

2 comentaris:

locarles ha dit...

La constància i perseverança en la cultura de l'esforç, el saber dir no, marca límits, ... provoca un desgast d'energia que no tothom estar disposat a atorgar, en benefici de guanys futurs. Resulta més fàcil desistir i qui dia passa any empeny.

Marta&Carles

Montse ha dit...

Tota la raó. menys mal que sempre tenim un sac d'energia sota el llit o a on sigui.
Gràcies per dir-nos el vostre parer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...