diumenge, 29 de novembre del 2009

Un pati ple de lletres.

Divendres estava passejant pel pati de l'escola quan de cop i volta vaig veure un grupet de nens i nenes de primer que sortien amb un mestre. Ràpidament em vaig amagar, pensava que estaria sol al pati fins a l'hora de l'esbarjo. Afortunadament ningú es va adonar de la meva presència. Si no vigilo un dia d'aquests em descobrireu.
He de confessar-vos que em va sorprendre la feina que estàveu fent. Es tractava de buscar lletres al pati i fer-ne fotografies.

Per tot el pati de primària aquests nens i nenes no paraven de veure lletres. Jo no en veia cap, però vaig escoltar els vostres comentaris i he de dir que teníeu raó; el pati està ple de lletres!.

.- Aquí hi ha una O !.
.- I aquí una H !
.- Jo he vist una X al cel, mireu!

.- Correu, correu ,jo veig una L!.
.- Jo diria que és una S .

No parlo de lletres escrites per algú en un cartell o un paper. Es tracta d'objectes que ens recorden clarament una lletra.
El silenci va tornar i vaig aprofitar per intentar veure les lletres que molt emocionats anàveu trobant.

Felicitats nens i nenes de primer. Si obrim els ulls segur que podrem completar aquest magnífic abecedari.
Atentament.
Senyor i

4 comentaris:

Montse ha dit...

Felicitats de part meva també.
Heu trobat moltes lletres. I amb aquestes lletres podrem fer moltes paraules i amb ells potser, potser... un petit conte.

Darabuc ha dit...

Fantàstic!

(Però enviciador: ara venen aquells diàlegs on un es queda parat, el company li demana si mira res d'especial, i un respon: «Jo? No, i ara, només una B que passava...»)

Senyor i ha dit...

Totalment enviciador:
Els nenes i nenes de primer han descobert una colla de lletres que als ulls adults ens costa veure.
Una abraçada Gonzalo.
Atentament

Darabuc ha dit...

Els ulls infantils, quan s'hi posen, no tenen rival. Però per això mateix i més en general per la força de la seva il·lusió, encara que la feina de mestra/e és sovint cansada, trono que és també una de les més rejovenidores.

Jo recordo el plaer de les lletres particularment associat a les "greguerías" de Gómez de la Serna, un gran "mirador del món amb ulls de nen". Però no recordo l'edat, potser érem lectors una mica més grans, aleshores.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...