Aquest cap de setmana passat, he tingut la visió més meravellosa del món: la biblioteca antiga del Trinity College de Dublín, fundada per Isabel I al 1592 juntament amb la universitat i construïda entre el 1712 i el 1732.
La biblioteca, posseeix la més gran col·lecció de manuscrits i llibres impresos de tota Irlanda! Té una nau central, la Long Room, de 65 metres de llarg, que sembla que no s'acabi mai i l'escandalosa quantitat de 200.000 exemplars dels llibres més antics mai escrits. Us imagineu la visió?
Quan hi entres, t'envaeix una olor a fusta vella, a paper ranci i a humitat i et fa somiar amb dies plujosos, foscos, llòbrecs de tardor, llegint i estudiant entre les seves altes estanteries.
La joia d'aquesta sala, és el llibre de Kells, manuscrit que recull en llatí els quatre evangelis, escrits amb una lletra ornamentada, recargolada i força acolorida, per uns monjos d'una abadia escocesa al segle XI, l'abadia de Iona.
A la biblioteca, ens van ensenyar un vídeo molt interessant que explicava com s'enquadernaven els llibres fa cents d'anys. Però jo us en deixo un de molt semblant i molt gràfic de com es restauren les enquadernacions d'aquests llibres antics:
Sabíeu que escriptors com Oscar Wilde i Bram Stoker, van escriure algunes de les seves millors obres sota el sostre de fusta d'aquest perfecte racó d'Irlanda?
Ahhhh... Ja m'ho imagino!!
Sònia C.
3 comentaris:
Quina sort Sònia!La biblioteca és una meravella.
Atentament.
Uau!
Quina excursió!
Que bé comptar amb una altra viatgera al blog.
Aquests viatges dona gust de fer-los. Motxilla, una muda, alberg i caminar.
És més autèntic i ho pots fer amb amics perquè és molt més barat!!
És que hi ha tantíssimes coses precioses al món !!
Publica un comentari a l'entrada